Røget laks på rygesalat a la Brydegaard

Kombinationen af den silkebløde laks med den letrøgede smag, skarpe radisser, frisk agurk og en creme af rygeost rørt op med cremefraiche er noget nær indbegrebet af fynsk sommer. Server retten på et fad til deling eller som mindre portionsanretninger med et godt stykke brød eller ristet rugbrød til – og måske et lille glas snaps eller to.

Prøv også Snapse-gravad laks med fennikelsalat

1 bdt radiser
¼ bøtte rygeost
2 spsk creme fraiche
Salt og peber
1 agurk
Røget laks fra den lokale fiskemand, skåret i tynde skiver
1 bdt purløg + evt. blomsterblade, fintsnittet
Evt. brød, ved servering

Vask salaten og radiserne, og skær dem i mundrette stykker. Rør rygeosten med creme fraiche, salt og peber til en let creme. Skræl agurken i lange bånd med en tyndskræller, indtil du når midten, vend rundt og fortsæt til der kun er “kernehuset” tilbage. Anret de tynde skiver laks, pynt med toppe af rygeost, salat og agurkebånd, og server evt. med lidt brød til.

Prøv også Japansk laksebaguette med wasabiradisesalat

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere