Profiteroles med hindbær-basilikumcreme

Opskrift til 8 pers. / ca. 30-40 stk.

Fløde:
5 dl piskefløde
½ bdt lilla basilikum
4 spsk flormelis

Hindbær:
5 dl hindbær, friske eller frosne
1 tsk sukker
½ økocitron, revet skal af

Chouxdej:
3 dl vand
130 g smør
150 g mel
4 æg, mellem eller store

1. dag: Fløde: Varm fløden op, til den koger i en gryde. Tilsæt basilikumbladene, og lad det simre i 5 min., uden at det kommer op og koge. Kom massen i en lufttæt beholder, og stil den på køl natten over.
2. dag: Si basilikumbladene fra fløden.
Hindbær: Varm bærrene op i en gryde, og brug en ske til at kvase dem for at forløse deres juice. Tilsæt sukker og citronskal, og bring det hele i kog. Lad det simre, til massen er reduceret til ca. 2 ½ dl. Lad det køle af til stuetemperatur.
Chouxdej: Kog vand og smør op i en gryde, skru lidt ned, og tilsæt melet. Pisk med et piskeris, til dejen bliver blank og sammenhængende og slipper grydens kanter. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle let af (det er vigtigt, den køler af, for ellers skiller æggene). Pisk æggene i et ad gangen. Brug gerne en elpisker, og pisk grundigt, før næste æg tilsættes. Dejen er færdig, når den er blank og blød, men ikke våd (så tilsæt evt. lidt mindre æg, hvis du allerede når den konsistens, lidt før de 4 æg er tilsat). Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir i små toppe, ca. 30-40 stk. Dup evt. en finger med koldt vand, og brug den til at glatte overfladen på de små toppe. Bag vandbakkelserne ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 25 min., til de er puffet op og er blevet let gyldne.
Pisk fløden stiv med flormelis, og vend 3-4 spsk hindbær i. Fyld fløden i en sprøjtepose.
Ved servering: Skær vandbakkelserne i halve, og sprøjt lidt hindbærfløde på hver anden. Læg låg på, drys med flormelis, og server.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER