Opskrift til 8 pers. / ca. 30-40 stk.
Fløde:
5 dl piskefløde
½ bdt lilla basilikum
4 spsk flormelis
Hindbær:
5 dl hindbær, friske eller frosne
1 tsk sukker
½ økocitron, revet skal af
Chouxdej:
3 dl vand
130 g smør
150 g mel
4 æg, mellem eller store
1. dag: Fløde: Varm fløden op, til den koger i en gryde. Tilsæt basilikumbladene, og lad det simre i 5 min., uden at det kommer op og koge. Kom massen i en lufttæt beholder, og stil den på køl natten over.
2. dag: Si basilikumbladene fra fløden.
Hindbær: Varm bærrene op i en gryde, og brug en ske til at kvase dem for at forløse deres juice. Tilsæt sukker og citronskal, og bring det hele i kog. Lad det simre, til massen er reduceret til ca. 2 ½ dl. Lad det køle af til stuetemperatur.
Chouxdej: Kog vand og smør op i en gryde, skru lidt ned, og tilsæt melet. Pisk med et piskeris, til dejen bliver blank og sammenhængende og slipper grydens kanter. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle let af (det er vigtigt, den køler af, for ellers skiller æggene). Pisk æggene i et ad gangen. Brug gerne en elpisker, og pisk grundigt, før næste æg tilsættes. Dejen er færdig, når den er blank og blød, men ikke våd (så tilsæt evt. lidt mindre æg, hvis du allerede når den konsistens, lidt før de 4 æg er tilsat). Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir i små toppe, ca. 30-40 stk. Dup evt. en finger med koldt vand, og brug den til at glatte overfladen på de små toppe. Bag vandbakkelserne ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 25 min., til de er puffet op og er blevet let gyldne.
Pisk fløden stiv med flormelis, og vend 3-4 spsk hindbær i. Fyld fløden i en sprøjtepose.
Ved servering: Skær vandbakkelserne i halve, og sprøjt lidt hindbærfløde på hver anden. Læg låg på, drys med flormelis, og server.