Ingen sommer uden jordbærtærter, og hvorfor ikke bage den selv, når den er så enkel og uimodståelig som denne? Den består i al sin enkelhed af en mørdejsbund, en mascarponecreme smagt til med masser af citron, taglagte jordbær marineret i lidt balsamico for at fremhæve deres sødme og et godt drys citronbasilikum for at tilføre den sidste friskhed. Den holder sig fint i et par dage, hvis man da kan vente så længe!
Opskrift til 1 tærte
Tærtebund:
220 g mel
50 g sukker
1 drys salt
130 g koldt smør, skåret i tern
1 æg, sammenpisket
Mascarponecreme:
300 g mascarpone
8 spsk flormelis
2 økocitroner, revet skal af
4 spsk citronsaft
1,8 dl piskefløde
Jordbær:
400 g friske jordbær, skåret i halve
1 spsk sukker
2 spsk balsamicoeddike
½ bdt citronbasilikum, kan udelades
Tærtebund: Bland mel, sukker og salt sammen, og kom blandingen på en foodprocessor sammen med smørret. Pulsér blandingen, til den danner store krummer. Hæld langsomt ægget i, og pulsér, til dejen netop hænger sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og form den til en flad rund disk. Pak den ind i film, og lad den hvile på køl i ½ time. Rul den afkølede dej ud på et meldrysset bord til en diameter på 30 cm, og fyld den i en smurt tærteform på 26 cm i diameter. Pres siderne og bunden ned i formen. Tag forsigtigt overskydende dej af kanterne, og prik i bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir på bunden, fyld bønner på, og bag den i 20-25 min. ved 180 grader, til kanterne er gyldenbrune, og lad den køle af.
Mascarponecreme: Pisk mascarpone, flormelis, citronskal og saft sammen i en skål til en cremet masse. Tilsæt piskefløde, og pisk til en luftig creme. Stil cremen på køl, til den er helt kølet af.
Jordbær: Vend jordbærrene med sukker og balsamico. Tilsæt basilikumblade, og vend det hele sammen. Lad jordbærrene marinere i 30 min. ved stuetemperatur, og hæld derefter væsken fra.
Før servering: Fyld den afkølede creme i den afkølede bund. Pynt med marinerede jordbær, og stil kagen på køl mindst 1 time inden servering.