Glasnudelsalat med ingefærmarineret oksekød

Skarpe smage som ingefær står generelt rigtig godt til oksekød med sine varme og citrus-agtige noter. Kombinationen er især udbredt i det kinesiske stirfry-køkken, som denne ret er inspireret af med et hav af nudler blandet med chili, ingefær, hvidløg og velstegte stykker oksekød.

4 spsk jordnøddeolie eller neutral olie
1 stykke ingefær, ca. 4 cm
2 røde chili, udkernede og hakkede
4 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk soja
4 forårsløg, finthakkede
Evt. lidt cashewnødder

Prøv også Friske ruller med melon, tigerrejer, chili og thaibasilikum

Ingefærmarineret oksekød: Bland olie, soja, brun farin, limesaft, ingefær, hvidløg og chili i en skål, og gnid oksekødet godt ind i marinaden. Stil kødet på køl i ca. 8 timer for at marinere.
Fjern det meste af marinaden fra kødet, og grill det på en grill eller grillpande i ca. 6-8 min. på hver side (alt efter, hvor rødt du foretrækker det), og lad det derefter hvile i 5 min., inden det skæres ud i tynde strimler.
Kog glasnudlerne efter anvisning på pakken.
Varm jordnøddeolien op i en wok eller i en stor pande, og steg ingefær, chili og hvidløg kort i det under omrøring (læg gerne hvidløget på panden, mens olien stadig er kold, for det afholder det fra at blive brunt under stegningen). Tilsæt soja. Vend lynhurtigt oksekødet i blandingen, og server med glasnudler og forårsløg og evt. lidt cashewnødder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER