Ricotta-kage med grov chokolade

En svampet og intens kage med smag af chokolade og appelsin. Ricottaen giver kagen en elegant lethed, og serveret med årstidens bær eller frugter kan den serveres året rundt. Den egner sig godt som afslutning på et måltid, men også fint som ledsager til en kop eftermiddagsespresso.

4 æg, delt i hvider og blommer
1 knsp salt
150 g lys muscovadosukker
5 spsk fuldkornsspeltmel
500 g ricotta
150 g mørk chokolade, grofthakket
1 økologisk appelsin, revet skal af
2 tsk vanillepulver
Friske bær, til pynt

Pisk æggehviderne i en skål med en smule salt, så de bliver faste. Pisk æggeblommerne med sukker til en lys og cremet æggesnaps i en anden skål. Pisk derefter mel, ricotta, chokolade, appelsinskal og vanillepulver langsomt i. Vend til sidst forsigtigt æggehviderne i massen. For en kageform med bagepapir, og hæld blandingen i. Bag kagen i ovnen ved 170 grader i cirka 50 min. Lad kagen køle let af, og server den med friske bær.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER