Prices kartoffelmos

En god kartoffelmos rummer smør. Ja, masser af smør, mener brødrene Price, som står bag denne opskrift, der er perfekt til en gang coq au vin.

Opskrift til 1 portion /2-3 pers.

500 g små kartofler, gerne æggeblommekartofler
En dusk løvstikke eller rosmarin
250 g smør
1 dl sødmælk
Salt og peber
Muskatnød, efter smag

Kog kartoflerne uden salt med løvstikke eller rosmarin i en mellemstor gryde i 10 min. Lad dem stå med låg på i 10 min. Stik i dem. De skal være helt møre. Hæld vandet fra. Skær smørret i små tern, og stød/pisk det ind i kartoflerne med lidt sødmælk. Pisk gerne hårdt rundt for at få smørret ind i kartoflerne, derfor skal gryden ikke være for lille. Smag til med salt og peber og lidt revet muskatnød. Passer evt. mosen gennem en sigte til sidst, så bliver den silkeblød.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere