Spansk salat 1-2-3

Denne salat er en krydsning mellem den italienske tunsalat og den franske salade nicoise, som begge byder på sorte oliven og tun. Her blandes de to ingredienser med fyldige hvide bønner, friske cherrytomater, en let bitter tone fra spidskål og et lille spark fra de snittede rødløg til et helt lille måltid, som kan serveres alene eller med lidt godt brød.

Opskrift til 4 pers.

½ spidskål, snittet
1 ds store hvide bønner (butterbeans), velafdryppede
1 god håndfuld bredbladet persille
1 rødløg, snittet
150 g cherrytomater, skåret i halve

Dressing:
2-3 spsk olivenolie
1-2 spsk sherryeddike eller en anden form for eddike
2 ds god tun, i olie
1 dl små sorte oliven
Salt og friskkværnet peber

Ved servering:
Lidt limesaft
Brød

Bland alle ingredienserne til salaten.
Dressing: Rør dressingen sammen, og smag den godt til med salt, peber og limesaft, før den blandes med salaten, der anrettes i en skål eller på et fad med tunen, der er plukket i store stykker, samt de sorte oliven.
Ved servering: Dryp en anelse limesaft over salaten, og server den med godt brød.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER