Scones med ristede jordbær og estragon-flødeost

En videreudvikling af den britiske klassiker: scones and jam, men hvor marmeladen blot er inkorporeret i bagværket. Jordbærrene kommer en tur til tørring i ovnen, hvilket giver dem en intens og dyb smag, der ligger som små skatte i disse scones. Den friske og lette anissmag fra estragonen går perfekt til de søde og let syrlige jordbær og de fyldige scones.

Opskrift på ca. 12-14 scones

250 g friske jordbær, vaskede, nippede og skåret i kvarte
½ citron, økologisk, revet skal af
500 g mel
25 g bagepulver
100 g sukker
100 g smør, blødt
Salt
Ca. 2 ½ dl mælk
1 æggeblomme
2 spsk sukker
Flormelis, til drys

Estragon-flødeost:
1 bk flødeost, naturel
1 spsk citronskal, økologisk, revet + 1 spsk citronsaft
4 spsk flormelis
1 bdt estragon, finthakket

Prøv også Jordbærtærte med mascarpone

Bred jordbærrene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med citronskal. Bag bærrene i ovnen ved 200 grader i 25-30 min., til de er tørre, og al deres saft er blevet tykt og klistret. Lad bærrene køle helt af.
Bland mel og bagepulver i en skål, og tilsæt sukker, smør og salt. Brug hænderne til at nulre smørret ud i melet, til det får en konsistens som brødkrummer. Tilsæt de ristede jordbær, og vend dem forsigtigt ind i melblandingen. Hæld mælken i lidt ad gangen, til dejen samler sig, og tilsæt lidt ekstra, hvis dejen er for tør. Stil dejen på køl i ½ time.
Rul dejen ud på en meldrysset bordplade, til den har en diameter på 2 cm. Brug en udstiksform, et glas eller en skål med en diameter på 5 cm, og skær sconesene ud af dejen. Læg de udstukne scones på en bageplade beklædt med bagepapir. Pisk æggeblommen og sukkeret sammen, og pensl sconesene med blandingen. Lad dem stå i 15 min., og bag dem derefter i ovnen ved 180 grader i 20-25 min. Lad sconesene køle helt af, og drys dem derefter godt med flormelis.
Estragon-flødeost: Rør alle ingredienser sammen, og smag evt. til med ekstra citronskal, flormelis og estragon efter smag.
Server sconesene med estragon-flødeost og gerne et stort krus te.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere