Saftige chokolademuffins med lækre chokoladeknasende chips i dejen og amarena kirsebær, der giver et lille hint af mandel og sødme. På toppen får de en luftig vaniljeskum, der minder lidt om flødebolleskum. What’s not to like?

Opskrift på 12 chokolademuffins

Chokomuffins:
300 g mel
75 g usødet kakaopulver
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
¼ tsk fint salt
1 tsk vaniljeekstrakt eller kornene fra 1 vaniljestang
250 g muscovadosukker eller rørsukker
100 g grofthakket mørk chokolade + ekstra 50 g til topping
2 ½ dl kærnemælk
½ dl stærk kaffe
100 g smør, smeltet
2 æg, sammenpiskede
1 glas amarenakirsebær, drænet for lagen + evt. et par stykker til pynt

Vaniljeskum:
3 æggehvider
150 g sukker
1 vaniljestang, kornene fra

Prøv også gerne Chokolademuffins med dobbelt chokolade

Chokomuffins: Tænd ovnen på 220 grader. Hak 2/3 af kirsebærrene groft, og lad resten være hele (de skal bruges til at pynte muffinsene med ved servering). Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron, salt, vanilje, sukker og chokolade i en skål. Bland dernæst kærnemælk, stærk kaffe, smeltet smør og sammenpiskede æg med de hakkede bær i en anden skål. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld væden heri. Vend forsigtig dejen sammen, men uden at røre for meget – den skal helst være en smule klumpet, for det giver den rigtige svampede konsistens til de færdigbagte muffins. Fordel dejen i store muffinforme. Bag muffinsene i ovnen i ca. 15-18 min., indtil de føles bløde. Lad dem køle let af, og lav vaniljeskum imens.
Vaniljeskum: Varm hvider og sukker op i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst. Pisk massen, til den er helt hvid, stiv og blank sammen med vanillekornene. Put marengsmassen i en sprøjtepose, og klip et hul på ca. 1 cm i enden. Brug gerne en alm. frysepose. Grill dem alternativt i ovnen. Sprøjt marengsen på muffinsene, og brug en brænder til at brænde marengsen let på overfladen. Sæt et amarenakirsebær på hver muffin, og server. Kagerne er bedst samme dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *