Mrs. Cunninghams ostekiks med cheddar og stilton
De tykke ostekiks er saftige og meget osteagtige, og selv om det er lidt voldsomt, så mener Paul Cunningham (som har fået opskriften fra sin kone), at cheddarkiksene skal lægges sammen om et stykke stilton. Hvis du ikke kan finde hverken cheddar eller stilton, kan du erstatte dem med en fast dansk ost som fx […]
Juleboller med safran
Aromatiske og gyldne boller, der dufter af hjemmebag og er meget lækre på julemorgenbordet eller gode til en kop eftermiddagste efter en lang travetur i skoven. De kan smages til med meget andet end safran, fx kardemomme eller kanel, de kan også laves helt uden krydderi eller med tørrede bær som fx tranebær i dejen. […]
Sønderjyske julestænger
Det er 50 år siden, denne opskrift kom til verden, og den er lige genial i dag. Angiveligt stammer den fra en skovfoged-frue i Sønderjylland, som gav den til Kirsten Hüttemeier. Stængerne skal ikke hæve, men kan bare bages her og nu. Fyldet kan være både mandler og rosiner, sukat eller pomerans. Vi har fået […]
Biscotti med citrus og rosmarin
Disse ekstra-sprøde, italienske kager er lidt af en tilsnigelse i julekage-repertoiret, men som andre af julens småkager er de dejligt krydrede af citrusskal, rosmarin og masser af nødder, og de passer i mange sammenhænge, også på jule-kagebordet. Opskrift på ca. 40 småkager i str. L eller ca. 75 i alm. str. 500 g hvedemel 500 […]
Pebernødder – Black & White
Hjemmelavede pebernødder smager nu engang bare mange gange bedre, end dem man køber, og så er de nemme at lave. Disse er lavet med rigtig peber, der smager igennem – juster mængden, hvis de også skal spises af børn! Og så er de som en lille finurlighed dyppet i lys og mørk chokolade, hvis bløde […]
Mrs. Cunninghams julefrugtkage
Tung, sød og ualmindeligt lækker er denne klassiske frugtkage med tørret frugt og cocktailbær. Der er også masser af citron- og appelsinskal i, og det er vigtigt at lade kagen stå et døgn eller to, når den er bagt, så citrussmagen rigtigt kan trække ud i kagen. Man skal ikke spise for store stykker af […]
Hüttemeiers vaniljekranse
Disse klassiske vaniljekranse er Kirsten Hüttemeiers opskrift. De er utroligt sprøde og med stor vaniljearoma. Fråds og køb gerne et par fede vaniljestænger, så bliver de endnu bedre. Opskrift til ca. 50 vaniljekranse i str. L eller ca. 90 i alm. str. 500 g hvedemel 300 g sukker 2 vaniljestænger, gerne af den fede slags, […]
Morten Heibergs 3 slags kransekage
Ingredienser Kransekagemasse: 1 kg marcipan 330 g sukker 100 g æggehvider Kransekage med rålakrids (ca. 30 stk.): 443 g kransekagemasse 4 tsk rålakrids Kransekage med macha-te (ca. 30 stk.): 443 g kransekagemasse 2 tsk japansk grøn macha-te Kransekage med appelsin (ca. 30 stk.): 443 g kransekagemasse 2 usprøjtede appelsiner, reven skal af Glasur: 170 g flormelis 3 past. æggehvider Nogle […]
Varm chokolade & chokolade-shortbread med karamel
Intet signalerer vinterhygge mere end god, hjemmelavet varm chokolade. Den dampende varme chokolade er lavet på sødmælk og 70 procents chokolade med et tvist varme krydderier. Den tager lidt tid at lave, da den skal trække natten over, men den er hele ventetiden værd. Husk flødeskum! Server den dampende varme chokolade med Chokolade-shortbread med karamel. […]
Høstboller fra Skærtoft Mølle
Disse boller har et blødt indre og en perfekt krumme, og de holder sig friske og indbydende længe. De kan med fordel fryses og varmes op på risteren og er dejlige på madpakken, til weekendmorgenmaden eller som eftermiddagssnack. Opskrift på Høstboller (ca. 18 stk.) 7-10 g øko-gær 50 g fuldkorns ølandshvedemel, stenkværnet 750 g fintsigtet […]