La Glaces version af en hindbærsnitte, der består af en mørdejsbund, hindbærmarmelade i midten og fine streger af markron på toppen. Snitterne pyntes med hasselnøddeflager og holder sig fint et par dage.

Linsedej:
250 g smør
100 g flormelis
1 vanillestang, kornene fra
1 æggeblomme
350 g mel

Hindbærsyltetøj:
500 g hindbær
Lidt citronsaft
½ vanillestang, stang og korn fra
300 g sukker
5 g pektin*

Makronmasse:
100 g grov marcipan
200 g sukker
1-2 æggehvider

Drys:
Hasselnødder,
finthakkede

Linsedej: Arbejd smørret blødt med hånden, og tilsæt flormelis, vanillekorn og æggeblomme. Tilsæt melet, og ælt dejen hurtigt sammen til en ensartet linsedej. Afkøl dejen, til den kan rulles, mindst ½ time på køl.
Hindbærsyltetøj: Kom hindbær, citronsaft og vanillestang i en gryde, og lad det koge op, til det simrer. Bland 1 tsk sukker med pektin, og rør det i hindbærmassen sammen med resten af sukkeret under omrøring. Lad syltetøjet småsimre i 12-15 min. Tag gryden af varmen, og rør vanillekorn i. Fisk vanillestangen op, og køl syltetøjet af. Fyld syltetøjet på en sprøjtepose med smal tylle.
Makronmasse: Bland marcipan og sukker sammen. Rør æggehviderne i til en ensartet masse, og fyld den i en sprøjtepose med smal tylle.
Rul linsedejen ud til en passende tykkelse, ca. ½-1 cm. Prik den med en gaffel. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og skær den ud i et firkantet stykke. Bag den ved 180 grader i ca. 12 min., så dejen stadig er lys. Sprøjt makronmassen ud i skrå baner på hele linsestykket, og sprøjt syltetøjet i revnerne mellem makronstriberne. Drys med finthakkede hasselnødder, og sæt kagen tilbage i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min., til makronen er lysebrun og færdigbagt. Skær den efterfølgende ud i passende stykker.

* Pektin er et naturligt geleringsmiddel, som mange frugter indeholder. Det kan købes fx på specialkoebmanden.dk. Brug evt. syltesukker fra Dansukker i stedet, da det også indeholder pektin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *