Intense chokolademuffins, der har fået lidt skarphed fra et strejf espresso. Glasuren er en klassisk smørglasur a la Magnolia Bakery i New York, der er verdensberømte for deres cupcakes, og ”blommen” har blot fået lidt gul farve i anledning af påsken.

Opskrift på ca. 12 chokolademuffins

2 ½ dl mel
2 ½ dl sukker
1 dl kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
½ tsk espressopulver eller 2 tsk fintmalede espressobønner
1 ¼ dl mælk
0,6 dl smagsneutral olie, fx solskikkeolie
1 æg
1 tsk vanillesukker
1 ¼ dl vand, kogende

Glasur:
8 spsk smør, blødt
5 ¾ dl flormelis
2-3 spsk mælk
1 knsp salt
Gul farve
Små chokoladepåskeæg

Prøv også Chokolademuffins med dobbelt chokolade

Rør mel, sukker, kakao, bagepulver, natron, salt og espresso sammen i en stor skål. Pisk mælk, olie, æg og vanillesukker i, og pisk til sidst det kogende vand i. Fordel dejen i muffinforme, og bag dem i ovnen ved 170 grader i ca. 10 min. De er færdige, når der ikke hænger dej ved, når du prikker med en kødnål. Lad kagerne køle af.
Glasur: Pisk alle ingredienser sammen undtagen gul farve til en ensartet glasur. Tag 1/5 fra, og farv den med gul farve. Fyld begge slags glasur på sprøjteposer, og fordel først den hvide glasur og dernæst den gule. Pynt med et chokoladeæg på hver kage, og server.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *