Chokolademuffins med ”spejlæg” på toppen

Chokolademuffins med "spejlæg" på toppen

Intense chokolademuffins, der har fået lidt skarphed fra et strejf espresso. Glasuren er en klassisk smørglasur a la Magnolia Bakery i New York, der er verdensberømte for deres cupcakes, og ”blommen” har blot fået lidt gul farve i anledning af påsken.

Opskrift på ca. 12 chokolademuffins

2 ½ dl mel
2 ½ dl sukker
1 dl kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
½ tsk espressopulver eller 2 tsk fintmalede espressobønner
1 ¼ dl mælk
0,6 dl smagsneutral olie, fx solskikkeolie
1 æg
1 tsk vanillesukker
1 ¼ dl vand, kogende

Glasur:
8 spsk smør, blødt
5 ¾ dl flormelis
2-3 spsk mælk
1 knsp salt
Gul farve
Små chokoladepåskeæg

Prøv også Chokolademuffins med dobbelt chokolade

Rør mel, sukker, kakao, bagepulver, natron, salt og espresso sammen i en stor skål. Pisk mælk, olie, æg og vanillesukker i, og pisk til sidst det kogende vand i. Fordel dejen i muffinforme, og bag dem i ovnen ved 170 grader i ca. 10 min. De er færdige, når der ikke hænger dej ved, når du prikker med en kødnål. Lad kagerne køle af.
Glasur: Pisk alle ingredienser sammen undtagen gul farve til en ensartet glasur. Tag 1/5 fra, og farv den med gul farve. Fyld begge slags glasur på sprøjteposer, og fordel først den hvide glasur og dernæst den gule. Pynt med et chokoladeæg på hver kage, og server.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere