Rocky road

Fuldfed og karamelagtig brownie med chokoladeglasur og rundhåndet drysset med peanuts, påskeæg og mini-marshmallows – en kage for dedikerede slikmunde, der sagtens kan spises, som den er, men også med fordel serveres med iskold vanilleis! Rocky road opstod i Australien i 1853, fordi meget af det slik, der blev importeret fra Europa, nåede at gå i stykker undervejs. Nogle businessmænd nær Melbourne blandede slikket med billig chokolade og lokale nødder og solgte barrene til arbejderne i kulminerne. Siden er Rocky road blevet raffineret en del, og det er en god ide at bruge en god kvalitet chokolade.

Opskrift på ca. 24 stk.

175 g smør, blødt
250 g sukker
60 g kakao
65 g lys sirup
1 knsp salt
3 æg
90 g mel

Glasur:
1 ½ dl piskefløde
½ dl sødmælk
70 g lys sirup
200 g mørk chokolade, gerne 65 %, finthakket

Pynt:
100 g karameller eller fudge, fx Dumle, skåret i firkanter
170 g peanuts, valnødder eller pistacienødder*
2 dl mini-marshmallows
2 dl påskeæg, eller fx Dronningemandler fra Toms

Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en skål. Rør kakao, sirup og salt i. Pisk 1 æg i ad gangen, og rør melet i. Fyld dejen i et stort, smurt ildfast fad. Bag kagen ved 175 grader i 30-35 min., til den har sat sig, men stadig er fugtig i midten, og lad den køle af.
Glasur: Bring fløde, mælk og sirup i kog i en gryde. Tag det af varmen, og lad køle af et par minutter. Rør chokoladen i, og rør, til det bliver en jævn glasur, hvor al chokoladen er smeltet. Lad glasuren køle let af, og fordel den derefter på kagen. Fordel pyntet. Skær kagen ud i firkanter, og server.

*Vi brugte 2 poser KiMs GO Solo Choko Koko Knas, som indeholder peanuts, kokos og chokoladeovertrukne peanuts.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER