Fastelavnsboller med marcipan eller creme

Rigeligt med smør og masser af dejligt fyld af marcipan eller creme er hemmeligheden bag disse gammeldags fastelavnsboller, som er et hit både blandt børn og voksne.

Opskrift på ca. 20 fastelavnsboller

50 g gær
30 g sukker
1 ¼ dl mælk
100 g smør, blødt
2 æg
1 spsk kardemomme
500 g mel, hvedemel

Fyld 1:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
50 g chokolade, hakket
1 tsk salt

Fyld 2:
1 æg
3 spsk sukker
1 spsk maizena
2 dl mælk
1 vaniljestang, kornene fra

Glasur:
350 g flormelis
½ dl vand
Evt. 3 spsk kakao

Prøv også Fastelavnsboller med flødeskum og syltetøj

Opløs gær i mælken. Tilsæt sukker, og rør langsomt det håndlune smør i. Tilsæt æg, kardemomme og mel, og ælt dejen glat og smidig. Stil den til hævning i 30 min.
Fyld 1: Rør alle ingredienser sammen.
Fyld 2: Pisk alle ingredienser sammen i en gryde. Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen igennem i ca. 1 min.
Samling: Rul dejen ud med en kagerulle til en stor firkant med en tykkelse på ca. ½ cm. Skær dejen ud i kvadrater på ca. 10 cm i diameter. Læg en klump fyld – enten fyld 1 eller 2 – på hvert stykke dej. Luk enderne ind mod midten, og saml dejen. Læg dem bollerne på en bageplade med enderne nedad. Pensl med lidt mælk, og bag dem ved 225 grader i 8-10 min.
Glasur: Rør alle ingredienser sammen, og kom lidt glasur oven på hver bolle.

Prøv også vores Gammeldags fastelavnsboller med creme

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER