Rigeligt med smør og masser af dejligt fyld af marcipan eller creme er hemmeligheden bag disse gammeldags fastelavnsboller, som er et hit både blandt børn og voksne.
Opskrift på ca. 20 fastelavnsboller
50 g gær
30 g sukker
1 ¼ dl mælk
100 g smør, blødt
2 æg
1 spsk kardemomme
500 g mel, hvedemel
Fyld 1:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
50 g chokolade, hakket
1 tsk salt
Fyld 2:
1 æg
3 spsk sukker
1 spsk maizena
2 dl mælk
1 vaniljestang, kornene fra
Glasur:
350 g flormelis
½ dl vand
Evt. 3 spsk kakao
Prøv også Fastelavnsboller med flødeskum og syltetøj
Opløs gær i mælken. Tilsæt sukker, og rør langsomt det håndlune smør i. Tilsæt æg, kardemomme og mel, og ælt dejen glat og smidig. Stil den til hævning i 30 min.
Fyld 1: Rør alle ingredienser sammen.
Fyld 2: Pisk alle ingredienser sammen i en gryde. Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen igennem i ca. 1 min.
Samling: Rul dejen ud med en kagerulle til en stor firkant med en tykkelse på ca. ½ cm. Skær dejen ud i kvadrater på ca. 10 cm i diameter. Læg en klump fyld – enten fyld 1 eller 2 – på hvert stykke dej. Luk enderne ind mod midten, og saml dejen. Læg dem bollerne på en bageplade med enderne nedad. Pensl med lidt mælk, og bag dem ved 225 grader i 8-10 min.
Glasur: Rør alle ingredienser sammen, og kom lidt glasur oven på hver bolle.
Prøv også vores Gammeldags fastelavnsboller med creme