Blød cheesecake med den knasende kiksebund og jordbær

Den bløde cheesecake med knasende kiksebund er en af verdens mest populære kager og fås i et hav af variationer. Her med Jordbær. Den oser af sommer og så smager den som en drøm. Overvej evt. at pynte den med smeltet chokolade eller flødeskum frem for friske jordbær.

Prøv også Cheesecake med mascarpone og limoncello

Opskrift på 1 jordbærcheesecake

 600 g jordbær, evt. frosne og optøede
2 spsk sukker
170 g digestivekiks
4 spsk smør, smeltet
660 g flødeost, gerne Philadelphia, stuetemperatur
200 g sukker
1 knsp salt
2 æg
1 vanillestang,
kornene af
220 g mascarpone
Jordbær, til pynt

Mos jordbærrene og sukker med en gaffel.
Kør kiksene til krummer på en foodprocessor, og bland med det smeltede smør. Pres kikseblandingen ned i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir, og bag bunden i 10 min. ved 170 grader. Lad bunden køle fuldstændig af.
Sænk ovnens temperatur til 150 grader. Pisk flødeosten til en ensartet konsistens i ca. 3 min., og pisk derefter sukker, salt, æg, vanille og mascarpone i blandingen. Pisk i ca. 3 min., så konsistensen bliver glat. Bland jordbærpureen i ostemassen,
og hæld blandingen på den forbagte kolde bund. Bag kagen i ca.
1 time, til kanterne er faste, men midten stadig er blævrende.
Dæk kagen med sølvpapir den sidste halve time af bagetiden. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer, pynt med jordbær, og server.

Prøv også Svensk blåbærcheesecake

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere