Marcipankage med masser af citron

Denne kage henter inspiration i det spanske køkken, hvor mandler eller marcipan ofte er den vigtigste ingrediens i desserter og finere bagværk. Det er en lækker kage med en frisk smag af citroner.

Opskrift til ca. 10 pers.

¾ dl olivenolie, let og frugtagtig
75 g smør, blødt
100 g rørsukker
3 citroner, økologiske, reven skal af
375 g rå marcipan, revet
5 store æg
75 g mel
1 tsk bagepulver

Pensling:
4-5 spsk Cointreau eller Grand Marnier

Pynt:
Flormelis, sigtet
Tørrede blomster, evt. tørrede rosenblade

Tilbehør:
Græsk yoghurt
Appelsinblomst-honning

Pisk olivenolie, smør og sukker tykt. Tilsæt citronskal samt marcipan, og pisk æggene i et ad gangen. Sigt, og vend mel og bagepulver i dejen, der fyldes i en smurt og let raspet springform på 22 cm i diameter. Bag kagen gylden ved 185 grader i 35-40 min. Når kagen har bagt og kølet let af, pensles den med Cointreau eller Grand Marnier. Kom flormelis i en si, og drys forsigtigt over kagen.

Pynt med rosenblade, og server evt. med tyk græsk yoghurt smagt til med appelsinblomst-honning.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere