Mørk krydderkage med porter og syrlig flødeost-creme

Den krydrede mørke ølsmag passer smukt sammen med den syrlige creme. En super nem og lækker skærekage, som ikke smager helt ligesom alle de andre.

Opskrift på 1 krydderkage/ca. 10-12 stykker

Krydderkage:
100 g blå birkes
225 g hvedemel
150 g mørkt muscovadosukker
1 tsk natron
½ tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
1 tsk kanel
½ tsk tørret ingefær
½ tsk kardemomme
150 g smeltet smør
1 ½ dl porter
2 æg

Flødeostcreme:
250 g flødeost
1 ½ dl cremefraiche, 38 %
Ca 4-5 spsk flormelis
1 vanillestang, kornene fra
1 økocitron, skallen fra, fintrevet

Krydderkage: Bland birkes, mel, sukker, natron, bagepulver, salt og krydderier grundigt i en skål. Bland smør, porter og æg i en anden skål, og pisk blandingen ensartet. Lav en fordybning i melblandingen, tilsæt væden, og rør kort, indtil dejen akkurat er blandet. Rører du for meget, bliver kagen kompakt. Hæld dejen i en smurt bageform, og bag den ved 180 grader i 30-35 min., til den er hævet og gennembagt. Tjek med en kødnål.
Flødeostcreme: Rør alle ingredienserne til flødeostcremen sammen til en luftig creme, og fordel den over kagen, når den er helt afkølet.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere