Tærte med estragon og marengs

Desserten kan hurtigt ende som en pligtskyldig afrunding på en lækker middag. Det ender ofte med et stykke kage eller en skive is, for efter at have lagt kræfterne og kreativiteten i snacks, forret og hovedret kan det virke uoverskueligt at svinge sig op til den helt store finale. Men finale er netop det rigtige ord for en dessert – det er her, den sidste ret slutter af med bravur, som gæsterne husker, og desserten bør være kronen på værket. Prøv den lækre tærte med estragon og marengs, den ser måske avanceret ud, men kan ganske enkelt laves hjemme i køkkenet.

Mørdej:
170 g smør
250 g mel
80 g flormelis
Lidt salt
1 æg

Estragoncreme:
3 æg
100 g sukker
blendet med 1
bundt estragon
2 dl fløde
2 citroner, saften af

Marengs:
125 g æggehvider
200 g flormelis

Mørdej: Smuldr smørret med mel, flormelis og salt. Tilsæt æg, og rør til en ensartet masse. Sæt dejen på køl i et par timer før brug. Rul den ud i ca. 1 cm tykkelse, og skær til passende formstørrelse. Kom dejen i en smurt form, læg bagepapir på toppen, og fyld salt eller kikærter på, så mørdejen bliver bagt under pres. Bag den i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Estragoncreme: Pisk æg og sukker, og tilsæt fløde. Til sidst tilsættes citronsaft. Tilfør cremen til den bagte tærtedej, og bag ved 90 grader, til cremen har sat sig. Stil det i fryseren, og sprøjt derefter med marengs.
Marengs: Pisk æggehviderne stive, og tilsæt flormelis under piskning. Brænd med en brænder inden servering.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER