En lækker og frisk “hvid” pizza, der betyder, at den ikke har fået tomatsauce. Det kan lyde mærkeligt at komme flødeskum på en pizza, men det giver en let cremet fedme til pizzaen, der spiller godt sammen med spinat og svampe.
Surdejspizza med flødeskum, havgus, spinat og svampe (6 stk. pizza)
Pizzadej:
3 g gær
500 g vand
75 g nyopfrisket hvedesurdej
1 kg sigtet ølandshvedemel
25 g salt
Olie
Fyld:
200 g spinat
450 g blandede svampe
Olie, til stegning
2 dl fløde
100 g revet eller høvlet havgus
(Tip: Brug alternativt pegorino eller parmesan)
6 kviste timian
Pizzadej: Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de to slags hvedemel, og ælt dejen i 4 min. på lav hastighed på din røremaskine. Tilsæt salt, og ælt dejen i 1 min. Vend dejen ud på en bordflade, som du har smurt med olie, og vend dejen rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile i 20 min.
Skær eller hak dejen i 6 stykker, form dem til kugler, og sæt
dem på en bageplade. Dæk kuglerne til, og lad dem stå ved stuetemperatur i 2 timer. Sæt dem i køleskabet, og lad dem hæve i yderligere 6-12 timer.
Fyld: Skyl spinaten, og tag ¼ fra, og sæt til side til at pynte pizzaen med. Rens svampene, og fri dem for jord og andre urenheder. Steg svampene på en meget varm pande i en lille smule olie, til de er let møre. Pisk til sidst fløden til en let og luftig konsistens.
Bagning: Tag en dejkugle ud af køleskabet. Form først kanten med fingrene. Læg dejen på en bordplade drysset med lidt mel, og tryk den ud til en flad pizza. Hold dejen fast med den ene hånd, og træk den bredere med den anden hånd. Drej pizzaen, og fortsæt hele vejen rundt. Fortsæt, indtil du ikke kan trække dejen yderligere ud, og bunden er perfekt cirkelrund. Fordel spinaten (undtagen den, som bruges til pynt) på pizzabunden, og fordel herefter flødeskummen og svampene rundt på pizzaen. Bag pizzaen på en pizzasten i ca. 10-14 min., indtil pizzaen er gylden og sprød. Tag pizzaen ud af ovnen, og mens pizzaen er varm, fordeles det resterende spinat, havgus og timian på toppen af pizzaen. Server straks.