Påskekage med chokolade og hasselnødder

En nem og elegant påskekage, der består af en fyldig chokoladekage med knasende stykker af chokolade og nødder. Toppen har fået et generøst lag Nutella og en god bunke påskeæg. Kagen holder sig godt i et par dage, hvis man kan vente.

Opskrift på 1 kage

200 g mørk chokolade, hakket
200 g smør, blødt
2 ½ dl rørsukker
1 vanillestang, kornene af
2 æg
4 ¼ dl mel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 ¾ dl mælk
200 g mørk chokolade, hakket
2 dl hasselnødder, hakkede
2 ½ dl nøddecreme, fx Nutella
2-3 dl påskeæg*
Mørk chokolade, revet

Smelt chokoladen over vandbad. Pisk smør, sukker og vanillekorn sammen til en cremet konsistens. Pisk æggene i et ad gangen, og pisk nu chokoladen i. Bland mel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i dejen skiftevis med mælken. Rør til sidst den hakkede chokolade og nødder i. Hæld dejen i en smurt springform med en diameter på 20 cm, og bag kagen ved 180 grader i ca. 50 min. Lad den køle af. Smør nøddecremen ud over kagen, pynt med påskeæg, og drys med revet mørk chokolade. Server kagen med en god kop kaffe til.

*Alle slags påskeæg kan bruges. Vi brugte chokolademandler med kirsebær og vanille fra A Xoco.

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere