Tarte tatin

Ingen tvivl om at de franske Tatin-søstre lavede et hit, da de fandt på denne dessert. Kombinationen af de klistrede karameltunge æblestykker og den sprøde butterdejsbund er skøn og bliver til en himmerigsmundfuld med en skefuld flødeskum eller kold vaniljeis på toppen. Brug gerne danske æbler med en god syrlighed – her er det sorten elstar. Har man ikke en tarte tatin form, så brug en støbejernspande, som kan tåle at komme i ovnen. Alternativt et ovnfast fad.

Opskrift til 1 tærte

Ca. 1 ½ kg æbler
300 g sukker
100 g smør
½ citron, saften fra
1 rulle butterdej

Skyl, og del æblerne i kvarte, og fjern kernehuset. Kom sukker, smør og citronsaft på en pande, og lad det smelte. Læg æblestykkerne på, når det er delvist smeltet, og pres dem, så de ligger tæt. Lad sukkeret smelte til en dyb ravfarvet karamel med æblerne ovenpå, ryst panden let undervejs, så varmen fordeles, og karamellen ikke brænder på. Tænd ovnen på 180 grader, og lad æblerne køle let af i panden. Skær butterdejen, så den fylder 5-7 cm ud over panden, læg den over æblerne, og pres kanterne godt ned omkring æblerne. Bag tarte tartinen i ovnen i ca. 30-35 min., indtil butterdejen er sprød og gylden. Lad tærten køle af 10-15 min., før den vendes ud på et fad eller en tallerken. Nyd den lun eller kold med flødeskum eller vaniljeis til.

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere