Hvid kartoffelpizza med gedeost, bøffelmozzarella og frisk rosmarin

Minipizzaen er en sikker start på måltidet, og den er stilfuld i sin enkelthed. Tomatsaucen på den klassiske pizza er undladt for at lave en hvid version, hvor der i stedet er brugt mascarpone i bunden – pas på med at bruge for meget, da den vil flyde ud og gøre pizzaen våd i stedt […]

Julekonfektkage

Briterne brillerer med deres version af denne konfektkage, Mince Pie. Her er en lettere fordansket udgave med et solidt lag marcipan, hvilket bestemt ikke gør den ringere. Lav den gerne så tidligt som muligt, for på køl kan den holde sig helt til påske! Men vent dog med at pynte kagen, til den skal serveres. […]

Popcakes

Disse popcakes, kagekugler på pind, er opfundet af den amerikanske blogger Angie Dudley, også kendt som Bakerella. Det skete ved et tilfælde, da et eksperiment mislykkedes, og hun stod med kage, der kunne trilles til kugler, dyppes i lyserød chokolade og stikkes på en pind. En kæmpe kagetrend var født. Opskrift på 15 popcakes 30 […]

Perfekte brownies – med et hint af kaffe

Intet slår en klassisk brownie med den intense, dybe smag af chokolade. I denne opskrift er der både smeltet chokolade i dejen og hele stykker af chokolade, der giver den bløde kage et fint knas. Brownien er smagt til med lidt kaffe, som giver kagen en lidt dybere smag, men er du ikke så meget […]

Cupcakes med chokolade og Snickers

Disse cupcakes er lavet ud fra princippet: mere af det hele! Ud over chokolade er der også gang i karamelsauce, peanutbutterfrosting og så liiiige en snickers på toppen. Det er amerikansk, så det driver, og smagen sidder lige i skabet. Opskrift på 12 cupcakes med chokolade og Snickers 40 g smør, blødt 100 g mel […]

Meyers hvedebrød med revet rugbrød

Claus Meyer er brød-afficionado. Han har næsten hele sit liv bagt sit eget brød. Han afholder brødkurser for flere tusinde mennesker årligt, og han står bag adskillige bagerbutikker – Meyers Brød. Han har udgivet flere bøger om kunsten at bage, og den sidste nye brødbog er lige kommet på hylderne. Vi giver dig opskriften på […]

Græskarkage i lag med kaffe-smørcreme

En vidunderligt krydret græskarkage, der minder lidt om en klassisk gulerodskage i smagen, men den serveres som en lagkage lagt sammen med en forførende kaffe-marengs-smørcreme og en krydret pumpkin-pie-krydret sirup på toppen. En kage til alle slikmunde (fx omkring Halloween) og alle, der trænger til at se lidt lyst på vintermørket. Opskrift på 1 stor […]

Cookies med M&M’s

Hyggelige cookies i amerikansk stil med et blødt indre og sprødt ydre. De peppes op af M&Ms i pangfarver, men er de til et voksent publikum, kan du også bruge chokoladestykker og mintchokolade til opskriften. Opskrift på 28 cookies 225 g smør, blødt 330 g brun farin 2 æg 1 tsk vaniljesukker 320 g mel […]

Whoopie pies med hvid chokolade, passionsfrugt og lakrids

Whoopie pies tog først USA og siden resten af den kageglade verden med storm for nogle år siden med deres fantastisk kombination af cupcake og macarons. Imellem lagene af cookies (der ligner en stor macarons) gemmer sig et lifligt lag af cupcakefrosting, som kan smagssættes lige efter dine smagsløg. Opskrift på ca. 10 whoopie pies […]

Æblebrunsviger

En virkelig lækker variation af den klassiske brunsviger med et syrligt strejf af friske æbler og med masser af karamelagtig sødme fra muscovadosukker. Opskrift til 4 pers. 25 g gær 1 ½ dl mælk 2 tsk sukker 250 g mel ½ tsk kardemomme 75 g blødt smør 75 g smør 75 g muscovadosukker* 2 æbler […]