Mini donuts med honning- og chokoladeglaze

Homer Simpson elsker dem med pink glasur, og overalt på diners og cafeer i staterne er donuts fast på menuen. Det er nu ikke svært at lave sine egne, og de smager bare bedst, når de er helt friske og dyppet i chokolade eller rullet i knasende kanelsukker. Her får du vores bud på de delikate donuts i en overskuelig størrelse betrukket med en intens chokoladeglasur og drysset med lidt frysetørret rararber. Her er kaffen vigtig som prikken over i’et.

Opskrift på ca. 24 stk. mini donuts

2 æg
200 g sukker
60 g smør, smeltet
2 dl mælk
750 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 l smagsneutral olie

Chokoladeglace:
30 g smør
90 g honning
110 g mørk chokolade, finthakket
½ dl kakao

Pisk æg og sukker luftigt i en skål. Pisk det smeltede smør og mælk i. Sigt mel, bagepulver og salt i, og ælt dejen smidig. Stil den på køl i ca. 1 time.
Chokoladeglace: Kom alle ingredienser i en gryde, og varm det igennem i 2-3 min., til sukkeret er smeltet, og glacen er glat.
Fritering: Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1 cm tykkelse. Stik donuts ud med en ringform eller glas på ca. 5 cm i diameter. Stik midten ud med en lille ringform på ca. 1 cm i diameter. Varm olien op i en gryde, til den syder om træspidsen på en tændstik. Friter donuttene en ad gangen i olien, til de er gyldne. Pas på, at temperaturen ikke bliver for høj, for så bliver donuttene kun friteret uden på, men ikke inden i. Dyp toppen af donuttene i glacen, mens de stadig er varme, og server.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere