Rabarberclafoutis

En rigtig dessertklassiker fra det franske landkøkken her i en forårsagtig og fordansket version med sæsonens første rabarber. De giver en solid syrlighed til den ellers milde og søde æggemasse, og en kugle is er prikken over i’et.

Opskrift til 6-8 pers.

400 g rabarber, skåret i tern
4 spsk sukker
2 dl mælk, gerne sødmælk
1 dl fløde
2 æggeblommer
3 æg
2 spsk sukker
1 vanillestang, kornene af
3 dl hvedemel
2 spsk smør, smeltet

Ved servering:
Flormelis
Vanilleis

Drys rabarberne med sukker, og lad dem stå i 10 min. Rør mælk, fløde, æggeblommer, æg, sukker, vanillekorn og mel sammen med smørret, og rør det hele sammen til en ensartet dej. Smør et ovnfast fad på ca. 20 x 20 cm, og hæld ca. halvdelen af dejen ud i formen. Bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 5 min. Tag fadet ud, og fordel rabarberne på bunden, og dæk med den resterende dej. Sæt kagen i ovnen igen, og bag den i ca. 30 min., til den har sat sig og er gylden. Drys kagen med flormelis, og server med vanilleis.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER