Brunsviger med rigelig remonce

En ægte dansk eller snarere fynsk klassiker med masser af det rigtig gode snask! Pynt den med slik, eller server den, som den er med en stor kop kaffe til.

Opskrift på brunsviger med rigelig remonce (1 kage)

Dej:
500 g hvedemel
50 g sukker
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
50 g smør
1 pk gær
2½ dl mælk, fingerlun

Fyld:
200 g blødt smør
400 g farin
3 spsk mørk sirup

Dej: Bland mel, sukker, salt og kardemomme, og smuldr smørret i. Rør gæren i den lune mælk, og bland den i melblandingen. Ælt dejen hurtigt igennem. Dejen skal føles blød og smidig, og må endelig ikke blive for hård. Lad dejen hæve i ca. 35 min.
Fyld: Bland smør, farin og sirup i en gryde, og varm det langsomt op til en ensartet masse.
Læg bagepapir i en bradepande eller et ildfast fad på ca. 25 x 40 cm. Rul dejen ud, så den passer til bradepanden. Læg dejen i fadet. Brug knoerne eller enden af en grydeske til at lave fordybninger i dejen. Hæld fyldet på dejen, og stik igen med enden af grydeskeen flere fordybninger i dejen. Når kagen har efterhævet i ca. 10 min., bruges grydeskeen igen til at lave flere fordybninger i kagen. Vær ikke bange for at den falder sammen, den hæver lynhurtigt op igen. Lad den hæve yderligere 20 min. Bag kagen i ovnen i ca. 20 min. ved 175 grader. Den må gerne blive godt mørk på toppen.
Server kagen lun.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER