Spidskålsalat med ananas

Mængden i denne opskrift passer som tilbehør til fire personer. Lav gerne ekstra og opbevar på køl, for spidskålssalaten er lige så god i dagene efter.

Opskrift til 4 pers.

1/2 spidskål (ca. 350 g), i snittet vægt uden stokken og de yderste blade
4 forårsløg
100 g ananas på dåse
3 dl cremefraiche (gerne 18%)
2-3 tsk dijonsennep
1 tsk honning
Evt. 1 tsk citronsaft
Salt og peber
Evt. hakket persille

Prøv også Louisa Lorangs Varm salat a la Cæsar

Kassér spidskålens yderste blade, og snit resten undtagen stokken i strimler. Skyld den snittede spidskå,l og “kram” den med hænderne, så den blødgøres en smule. Snit forårsløg og skær ananas i mundrette bidder. Vend begge sammen i en skål med den snittede spidskål. Bland cremefraiche med sennep, honning, citronsaft, salt og peber samt evt. en smule hakket persille. Smag til og vend i skålen med spidskål. Opbevar på køl, indtil salaten skal serveres.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere