Brownies med havsaltet karamel

En sand bombe af en kage med cremet karamel imellem to lag af brownie. Server en god kugle is til for at give et friskt og frugtigt modspil til den tunge, men ikke desto mindre uimodståelige chokoladekage.

Opskrift på 1 brownie

120 g mørk chokolade
100 g smør
375 g sukker
3 æg
150 g mel
1 nip salt
50 g sirup

Havsaltet karamelsauce:
1 dl fløde
½ dl cremefraiche 38 %
225 g sukker
1 tsk salt
2 spsk sirup
1 vanillestang, kornene af

Tilbehør:
1-2 kugler is, fx jordbæris

Prøv også Rocky Road

Brownie: Smelt chokolade og smør over vandbad. Pisk æg og sukker hvidt, tilsæt sirup samt den smeltede smør og chokolade. Vend mel og salt i blandingen. Kom lidt over halvdelen af dejen i en 25 x 25cm bradepande foret med bagepapir, og bag den ved 180 grader i 18 min. Lav imens karamelsaucen.
Havsaltet karamelsauce: Kog fløde, salt og vanillekorn- og stang op i en lille kasserolle, og stil den til side. Smelt sukker og sirup i en gryde, til det får en lysebrun farve (det bliver ved med at tage farve, efter at det er fjernet fra varmen, så tag den hellere til side for tidligt end for sent). Lad karamellen køle af i 5 min. Det er vigtigt, at den er kold, for ellers løber den ned i bunden af kagen. Tilsæt flødemikset til karamellen, og giv det et opkog under konstant omrøring.
Tag kagen ud af ovnen, og kom karamellen på i klatter, hæld resten af dejen ovenpå, og bag videre i ca. 18-22 min. Bag den ikke for meget, køl kagen af, og nyd den med friskrørt is.

*Tip: Den enkle version er at blande små stykker kage i en mælkeis, så har man en isdessert i sig selv.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER