En herlig forret med et overraskelsesmoment i form af aspargespestoen, som primært består af asparges, hvidløg, peanuts og parmesan, og som er et cremet følgeskab til de små tortilla’er, der kort bliver bagt i ovnen med cherrytomater, rejer og asparges på toppen.
Opskrift til 8 små tortillas
16 tigerrejer, uden skal
24 cherrytomater, med stilk
8-12 grønne asparges
4 tortillabrød
4 spsk mozzarellaost, revet
30 g parmesan, revet
Salt og sort peber
Aspargespesto:
300 g grønne asparges
1 fed hvidløg
1 dl peanutolie
¼ bdt koriander
¼ bdt basilikum
65 g ristede peanuts
65 g parmesan
Salt og hvid peber
Prøv også Citronrisotto med asparges og kammuslinger
Aspargespesto: Skær ca. 3 cm af bunden på de grønne asparges, og kog dem godt møre i letsaltet vand i ca. 4 min. Køl dem af i koldt vand, og blend dem godt sammen med hvidløg. Tilsæt resten af ingredienserne, blend det godt sammen, og smag til med salt og hvid peber.
Skær tortillabrødet ud i 2 mindre rondeller af ca. 10-12 cm i diameter. Skær 3 cm af bunden på de grønne asparges, og del dem i 2-3 stykker. Fordel dem på tortillabrødet sammen med rejer og asparges, drys dem med mozzarella og parmesan. Bag tortilla-pizzaerne i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 8-10 min., indtil de er sprøde og gyldne.
Server med aspargespesto.