Bagt torsk med bok choy og krydderurtevinaigrette

Siden har hun ikke set sig tilbage, men er tværtimod selv blevet iklædt en førertrøje, når det handler om mad til topatleter. Her får du hendes opskrift på bagt torsk med bok choy og krydderurtevinaigrette.

Bagt torsk med bok choy og krydderurtevinaigrette (4 pers.)

600 g torskefilet uden skind, skåret I 4 stykker
2 mellemstore bok choy (pak choi), skåret i tre både
2 mellemstore porrer, skåret igennem på langs
Krydderurtevinaigrette:
Et bundt bredbladet persille, grofthakket
Et bundt purløg, grofthakket
Et bundt estragon, grofthakket
1 mellemstort skalotteløg, finthakket
4 spsk æblecidereddike
2 spsk dijonsennep
4 spsk olivenolie + ekstra til pensling
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170°. Læg bagepapir på en bageplade. Bring en gryde letsaltet vand i kog, og dyb bok choi i vandet, indtil det igen når kogepunktet. Tag bok choi op med en hulske, og læg den i isvand og over på køkkenrulle i en dyb tallerken. Drys med lidt fint salt. Gentag processen med porrerne, og kassér kogevandet. Læg fisken på bagepapirer. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i 10-12 min., indtil en stegenår glider igennem uden modstand. Tag fisken ud af ovnen.

Krydderurtevinaigrette: Bland persille, purløg, estragon, skalotteløg, eddike, sennep og olie i en skål. Krydr med salt og peber, og bland indtil dressingen er jævn.

Servering: Læg de blancherede grøntsager på 4 tallerkener. Læg fisken ovenpå, og hæld vinaigrette over. Servér med det samme.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere