Stegte sild med sennepsfrø, rapsolie og æblesalat

Friskfangede sild og rapsolie er to ærke-bornholmske ingredienser, og her forenes de i én og samme ret. Den syrlige æblesalat giver et godt modspil til den fede, salte fisk, og de ristede sennepsfrø knaser let mellem tænderne.

Opskrift til 4 pers.

8 sildefileter
2 spsk sennep, gerne bornholmsk sennep
1 citron, økologisk, skal af
Salt og peber
½ bdt dild, finthakket
Rapsolie
1 spsk sennepsfrø, ristet på en tør pande

Æblesalat:
1 spsk honning, gerne bornholmsk honning
2 spsk rapsolie
1 citron, saft og skal af
1 rødløg, finthakket
4 æbler, finthakkede
2 gulerødder, finthakkede
Salt og peber

Smør sildefileterne med sennep, og drys med revet citronskal, salt, peber og masser af dild. Lad fileterne trække i ca. 30 min. Steg dem 1 minut på hver side på en rygende varm pande i rapsolie. Drys med sennepsfrø, og dryp med rapsolie.
Æblesalat: Udblød honningen i rapsolie og citronsaft. Vend rødløg, æbler, gulerødder og citronskal i marinaden, og smag til med salt og peber. Server med det samme til den stegte sild.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere