Rabarbersorbet fra Ismageriet

Blød, cremet og med et kick af syrlighed. Sådan er denne rabarbersorbet fra det populære Ismageriet på Amager og i Søborg. Ligesom med andre frugter er det en god ide at lade rabarberne ligge i sukker natten over, for sukkeret fremhæver den kraftige og naturlige smag af friske rabarber.

Opskrift på 1-1 ½ l is

500 g rabarber, frosne eller friske, skåret i 1 cm tykke skiver
270 g sukker
300 g vand
7 g Melatin eller geleringspulver uden konservering fra Dr. Oetker
50 g druesukker eller frugtsukker
3 citroner, saften af

Prøv også Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme

Drys 100 g sukker over rabarberne, og lad dem stå natten over. Det danner en osmotisk reaktion, som bevirker, at en kraftig rabarbersmag træder frem. Blend vand og rabarber grundigt, og sigt massen. Vrid trevlerne med hænderne, så al saften kommer med. Kasser trevlerne. Blend de resterende 170 g sukker med Melatin eller geleringspulver.
Varm 2 dl af rabarbersaften op i en gryde, og tilsæt glukose og sukkerblandingen under konstant omrøring. Varm massen op til kogepunktet, og fortsæt med at røre. Varmen er kun vigtig for at få Melatinen eller geleringspulveret til at virke.
Blend alt sammen. Smag til med citronsaft, og lad massen køle af i køleskabet et par timer. Kør den derefter på ismaskinen.

Tip. Har du friske rabarber, der ikke er for grove, kan du blende 2 stængler, som er befriet for tråde og skåret i stykker, med i massen. Det giver en fin struktur til isen.

*Kan fx købes i Matas eller www.maltbazaren.dk.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER