Pinchos med mousse af grønne asparges

I det nordlige Spanien går tapas ofte under navnet ”pinchos” (og i Baskerlandet hedder de ”pintxos” for at gøre forvirringen total). Disse pinchos består af ristet brød med aspargesmousse og grillede peberfrugter, som er to ærkespanske grøntsager – ideelt til en øl eller et glas koldt hvidvin.

Prøv også Pan con tomate

Pynt:
1-2 peberfrugt eller piquillopeber*, skåret i strimler og grillet
Timianblade

Varm olien i en lille gryde eller pande med hvidløg, chili og timianblade, flyt gryden fra varmen, lad olien afkøle, og sigt den. Blend aspargesene, og tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes. Tilsæt mandelmel, blend igen, og smag til med salt og peber. Del eller udstik brødskiverne med en form til firkanter, og rist dem. Fordel aspargesmoussen på brødene, og pynt med en strimmel peber og lidt frisk timian.

*Piquillopeber er en nordspansk pebersort, der udmærker sig ved at have en stærk eftersmag. Mange steder serveres de med fyld på tapasbarer.

Prøv også Gambas a la gabardina

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere