I det nordlige Spanien går tapas ofte under navnet ”pinchos” (og i Baskerlandet hedder de ”pintxos” for at gøre forvirringen total). Disse pinchos består af ristet brød med aspargesmousse og grillede peberfrugter, som er to ærkespanske grøntsager – ideelt til en øl eller et glas koldt hvidvin.
Prøv også Pan con tomate
Opskrift til ca. 10 stk. / Snack eller forret til 4 pers.
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, knust
½ tsk chiliflager
Lidt friske timianblade
150 g grønne asparges, kogte
3-4 spsk mandelmel eller mandler, fintmalede
Salt og peber
5 skiver fuldkornsbrød
Pynt:
1-2 peberfrugt eller piquillopeber*, skåret i strimler og grillet
Timianblade
Varm olien i en lille gryde eller pande med hvidløg, chili og timianblade, flyt gryden fra varmen, lad olien afkøle, og sigt den. Blend aspargesene, og tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes. Tilsæt mandelmel, blend igen, og smag til med salt og peber. Del eller udstik brødskiverne med en form til firkanter, og rist dem. Fordel aspargesmoussen på brødene, og pynt med en strimmel peber og lidt frisk timian.
*Piquillopeber er en nordspansk pebersort, der udmærker sig ved at have en stærk eftersmag. Mange steder serveres de med fyld på tapasbarer.
Prøv også Gambas a la gabardina