T-bone steak med ramsløgssmør

Paul Cunninghams øjne lyser op, hver gang blikket falder på de store T-bone steaks, der ligger og sveder på grillen. Kød skal der til, når mænd griller, mener han, og godt kød behøver ikke meget tilbehør. Her bliver de solide bøffer serveret med en god skefuld smør blandet med ramsløg.

Opskrift til 4 pers.

1 stor håndfuld ramsløg*, hakkede
2 spsk smør
1 pk smør, blødt
2 store T-bone-steaks eller 4 oksekødsbøffer
Salt og peber

Prøv også Louisa Lorangs T-bones med honning og tomatsmør

Svits ramsløg i 2 spsk smør i en gryde. Kom det i en blender sammen med 1 pk smør, og blend, til det er en ensartet masse. Gnid bøfferne med salt og peber, og grill dem på grillen over indirekte varme (skub kullene over i den ene side af grillen, og læg kødet i den modsatte side), til de er så røde eller gennemstegte, som du ønsker.**

*Kan plukkes i skoven. Kan også købes på frost og nogle gange friske i velassorterede supermarkeder som Irma eller på www.okologisk-supermarked.dk. Hvis de er umulige at opdrive, kan en kombination af hvidløg og purløg eller forårsløg bruges i stedet.

TIP. Saml pege- og tommelfinger på venstre hånd. Tryk nu med højre hånds tommel- og pegefinger på kødet mellem venstre hånds samlede fingre. Kødet er meget rødt, hvis det mærkes som det yderste hudlag. Kødet er medium, hvis det mærkes som huden midt imellem den yderste hud og den inderste knogle. Kødet er gennemstegt, hvis det er lige så fast som kødet, lige før knoglen begynder.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER