Hot mørbrad-wrap

Kokken Louisa Lorang har en forkærlighed for spicy kød og rigtig gerne på grill, for så går det ekstra stærkt. Her er det en svinemørbrad, som rubbes med varme krydderier, inden den ryger på grill og serveres med salat og tortillas.

Opskrift til 4 pers.

1 dl muscovadosukker eller brun farin
1 spsk flagesalt
1 spsk oregano, tørret
1 tsk kanel, stødt
1-2 tsk cayennepeber
2 tsk chiliflager
1 svinemørbrad
1 spidskål
2-3 spsk limesaft
2-3 spsk olivenolie
4 tortillas
Cremefraiche
Lime, skåret i både
Evt. hot sauce

Prøv også grillet bornholmerhane og bornholmergris

Bland sukker, flagesalt, oregano, kanel, cayenne og chili sammen i en frysepose. Især sukkeret kan være svært at få fordelt, så det er nemmest med fingrene igennem posen.
Puds mørbraden, del den i to stykker, og kom den i posen sammen med rubben. Lad mørbraden trække i mindst 30 min. i køleskab eller gerne natten over.
Grill mørbraden på en varm grill. Lad den ikke få alt for høj varme, så risikerer du, at sukkeret brænder, grill den hellere forsigtigt ude i kanten af grillen, og vend den ofte.
Snit imens kålen fint, og vend den med limesaft og olivenolie.
Skær den grillede mørbrad i skiver, og fyld kål og mørbrad i lune tortillas. Server straks med cremefraiche, limebåde og evt. hot sauce til.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere