Choko-nøddecookies

Choko-nøddecookies (18-20 kager)

225 g blødt smør
175 g lyst rørsukker
100 g mucovadosukker
1 stort køleskabskoldt æg
275 g hvedemel
50 g usødet kakaopulver
1 tsk natron
½ tsk fint salt
1 tsk vaniljesukker
100 g grofthakkede hasselnødder
200 g grofthakket mørk chokolade

Rør smør, rørsukker og muscovadosukker blødt og luftigt, det tager ca. 4-5 minutter. Tilsæt det kolde æg, og rør blandingen godt sammen. Tilsæt mel, kakaopulver, natron, salt, vaniljesukker, hasselnødder og chokolade, og rør indtil blandingen er akkurat godt blandet sammen. Rører du for længe, kan kagerne blive lidt gummiagtige i konsistensen.

Sæt kagedejen på en bageplade med bagepapir med en spiseske, der skal ca. 2 spsk. til hver cookie, så du skal bage ad et par omgange. Tryk dem let flade med en gaffel og bag småkagerne ved 200 grader i ca. 15-17 minutter, alt efter om du ønsker en blød eller sprød midte.

Bagetiden kan variere lidt, alt efter hvor store du laver kagerne, men regn med ca. et kvarter. Cookien skal være let lysebrun i bunden, når du vender en om. Lad kagerne køle helt af på en rist, før de puttes i en lufttæt dåse, så kan de fint holde sig sprøde og gode i en uges tid.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere