Rødspætte med syltede tranebær og hjemmerørt remoulade

Tranebær vokser i de sandede jorde omkring Skagen, fx ved Råbjerg Mile. De sure bær smager skønt, når de som her bliver syltet i æblemost og honning, og de tilfører den klassiske fiskefilet en sød, syrlig og frisk kant.

Opskrift til 4 pers.

8 rødspættefileter
1 æg, sammenpisket
Rasp
Salt og peber
Smør

Syltede tranebær:
350 g friske tranebær*
2 dl æblemost
1 dl æblecidereddike
½ dl honning, gerne akaciehonning
1 tsk salt
5 peberkorn
1 spsk citronskal, økologisk, revet

Hjemmerørt remoulade:
2 pasteuriserede æggeblommer
Lidt salt
1 tsk citronsaft
1 spsk sennep
2 dl rapsolie
2 gulerødder, skåret i små tern
5 spsk syltet agurk, finthakket
3 spsk rødløg, finthakket
2 spsk kapers, finthakket
1 håndfuld krydderurter, finthakkede, fx kørvel, dild og persille

Tilbehør:
Kartofler, kogte
Smør
Dild

Syltede tranebær: Skyl tranebærrene i koldt vand, og kom dem i skoldede glas. Kog alle de øvrige ingredienser op i en gryde, og hæld dem straks over tranebærrene. Luk glassene, og lad dem trække ca. 1 uge inden brug.
Hjemmerørt remoulade: Pisk æggeblommerne med salt, citronsaft og sennep. Tilsæt rapsolien i en tynd stråle under kraftig piskning, og fortsæt, til mayonnaisen er tyk.
Damp gulerødderne i en gryde i 3-4 min., og lad dem køle af. Vend gulerødder, agurk, rødløg, kapers og krydderurter sammen med mayonnaisen.
Vend rødspætterne i æg og derefter i rasp blandet med lidt salt og peber.  Steg dem på panden i smør i ca. 2-3 min. på hver side, til de er gennemstegte og har en knasende overflade.
Vend de kogte kartofler i smør og dild, og server dem til rødspætterne med syltede tranebær og remoulade.

*Købes i velassorterede supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER