Aspargesgratin med skinke, mozzarella og gorgonzola

Superhurtig ret med asparges lagt i lag med parmaskinke, mozzarella og gorgonzola. Gratinen bages i ovnen og serveres med lidt friskbagt brød eller blot med et godt glas vin til.

4 bdt. asparges
2 mozzarellaer, skåret i tynde skiver
100 g gorgonzola cremoso
50 g parmesan
150 g parmaskinke
Salt og peber
4-5 spsk jomfruolivenolie

Rens aspargesene, stil dem i en lille gryde med hovederne opad, og blancher dem i kogende letsaltet vand i et par min. Tag dem op af vandet, og lad dem køle af nogle minutter.
Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og pensl med lidt olivenolie. Fordel et lag asparges, og læg derefter et lag mozzarella. Fordel lidt gorgonzola og lidt parmaskinke. Drys med salt og peber og et par dråber olie, og gentag derefter med at fordele asparges, ost osv., til alle asparges er brugt. Stil fadet i ovnen, og bag den ved 175 grader i ca. 20 min., eller til osten er smeltet og er blevet gylden.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER