På danske hedder det blæksprutte, men på spansk er der flere ord til de forskellige typer. Spanierne er glade for dybstegte tapasretter, og her er calamares fx populær. Her er det pulpo, ottearmet blæksprutte, som er kog tog stegt hårdt i olivenolie med chili og hvidløg. Servér sprutten med ristede eller purerede kartofler, grønne oliven, en god olivenolie, stærk spansk, røget paprika, ristet chorizo, purløg og lidt citrusvinaigrette.

Pulpo (8 pers.)

• 1 ottearmet blæksprutte
• 5 l vand
• 2 små zittauerløg
• 2 friske laurbærblade
• 4 sorte peberkorn
• Olivenolie
• Lidt chili og hvidløg til stegning

Tilberedning

Kog blæksprutten, til den er mør. Det gøres i rigeligt vand tilsat laurbær, sort peber og et par zittauere. Når vandet når kogepunktet, begynd da at skumme vandet af, som du ville på en fond. Skru ned til let pochering, og fortsæt i ca. 1-1,5 time, og tjek løbende, om sprutten er blevet mør. Når du er tilfreds med teksturen, skylles blæksprutten i rigeligt iskoldt vand. Rens armene sådan, at sugekopperne forbliver på, men den øvrige og lidt seje/fede membran kommer af. Du kan også lade den blive og spise den med. Inden servering steges tentaklerne hårdt på panden i lidt olie tilsmagt og sigtet med lidt chili og hvidløg, indtil blæksprutten har fået en gylden og sprød skorpe. Server sprutten med ristede eller purerede kartofler, grønne oliven, olivenolie (af høj kvalitet) og evt. stærk spansk, røget paprika, ristet chorizo, purløg og lidt citrusvinaigrette.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER