Hash browns med fjordrejer, citron timian, lakserogn og cremefraiche

Hash browns dækker over en enkel måde at tilberede kartofler på: De strimles fint og steges. I dette tilfælde steges de med forårsløg, timian og fjordrejer til små kartoffelkager, der serveres med flere fjordrejer på toppen, lakserogn og lidt cremefraiche. De er rigtig gode til en brunch med røget hellefisk eller laks.

Opskrift til 1 stor eller 4 små hash browns

2 forårsløg, skåret i tynde strimler
2-3 store bagekartofler, skrællede og skåret i fine strimler
2 spsk citrontimian-blade
2-3 tsk maizena, blandet med 1 spsk vand
100 g fjordrejer
Salt og peber
2 spsk olie

Tilbehør:
Cremefraiche
Lakserogn
Karse

Prøv også Krydderurte-mayonnaise med rejer og grillet citron

Kom forårsløg i en skål med kartofler, timian og maizena. Vend fjordrejerne deri, og krydr med salt og peber. Varm olien op på en pande, og steg kartoffelblandingen i ca. 3-4 min. på hver side. Du kan også lave 4 små hash browns som på billedet.
Anret de varme hash browns med cremefraiche, lakserogn og karse.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere