Dahls og Prices hønsesalat

Dahls og Prices hønsesalat (12 personer)
1 hel kylling
Rodfrugter til kogning
1 tsk sorte peberkorn
En håndfuld rå champignon

Mayonnaise:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 stor tsk sennep
3-4 tsk vineddike
1 smule salt
1 knivspids peber
5 dl vindruekerneolie eller anden neutral olie
1 smule citronsaft
Engelsk sovs
Worchestersovs
HP-sauce
Tabasco-sauce
Salt og peber
Karry

Kog en kylling i 50-60 minutter med rodfrugter og laurbærblade og hele sorte peberkorn. Lad den køle af, og pil kødet af benene. Skær kødet i mundrette stykker. De rå champignon skylles og renses godt og skæres i kvarte.

Mayonnaise: Pisk æggeblommer, sennep, vineddike, citronsaft, salt og peber grundigt sammen i en skål, og tilsæt olie lidt efter lidt, mens der piskes konstant. Du kan også lave mayonnaisen i en blender. Når mayonnaisen begynder at samle sig, kan du godt hælde olien i lidt hurtigere. Smag mayonnaisen til med citronsaft, engelsk sovs, worchestersovs, HP-sauce, Tabasco-sauce, salt og peber og lidt karry.

Ved servering: Vend kyllingestykker og rå champignon i mayonnaisen. I stedet for rå champignon kan du også anvende asparges.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere