Denne ret er en rigtig sommersalat, og den er et eksempel på en rigtig enkel ret, hvor det pocherede æg indtager hovedrollen. Den kraftige smag af pebermakrel står rigtig godt til den runde æggesmag og den flydende konsistens fra blommen.

Opskrift til 4 pers.

Syltede løg:
2 dl vand
2 dl lys lagereddike
2 dl sukker
4 bananskalotteløg, pillede og skåret i skiver på ca. ½ cm

Rygeostecreme:
2 dl cremefraiche 38 %
2 spsk rygeost

Salt og peber
1 citron, saften af

100 g kartofler, kogte
4 æg
4 æg, til pochering

Ved servering:
1 stor pebermakrel eller to små
1 bdt radiser, skåret i både
2 hjertesalat, skåret i bidder
1 bdt brøndkarse
Salt og peber
Evt. tørret brøndkarse eller dild, stødt til pulver, til drys

Syltede løg: Kog vand, lagereddike og sukker op i en gyde, og hæld den kogende lage over de skiveskårede skalotteløg. Lad løgene trække i lagen, til de er kolde, og derefter kan de serveres.
Rygeostecreme: Kom cremefraichen i en skål, og tilsæt rygeosten (husk at fjerne ”røgskorpen” først). Pisk det sammen med et piskeris, til cremen får en tyk konsistens. Smag cremen til med salt, peber og citronsaft.
Kog kartoflerne, til de er kogte, men stadig har bid, og lad dem køle af. Skær dem i skiver. Kog 4 æg i 8 min., og køl dem af under koldt vand. Skil hvider fra blommer med en kniv, og gem blommerne.
Pochering: (se evt. vores guide til at pochere æg her) Slå ægget ud i en skål: Og hæld den lille smule vand i ægget fra ved at holde på blommen, mens du vipper skålen forsigtigt over vasken. Det vil gøre, at ægget holder mere på formen i vandet. Sæt en gryde med rigeligt vand og ½ dl eddike pr. liter vand til at koge (blandt kokke lyder det, at den tilsatte eddike holder sammen på hviden, men muligvis er det blot en myte, så hvis du ikke har eddike, går det fint alligevel). Tag gryden af blusset: Så snart vandet koger. Rør i det med et piskeris for at skabe en hvirvel. Hæld derefter forsigtigt ægget i det hvirvlende vand. Nu svøber hviden sig om blommen. Lad ægget pochere(dvs. ligge i vandet) i 2-3 min. alt efter størrelse. Blommen skal være flydende, men hviden skal have sat sig og være fast at mærke på. Tag derefter ægget op med en hulske: Når ægget er kommet op af vandet, kan det overskydende æg i kanterne skæres fra, så du får et fint og rundt pocheret æg.
Ved servering: Anret skiver af pebermakrel sammen med det pocherede æg, syltede løg, et par skefulde af rygeostecremen, kartoffelskiver, radiser, hjertesalat og kogt æggeblomme på en tallerken. Pynt med brøndkarse, og drys med salt, peber og evt. med stødt dild.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *