Fjæsing med fennikelsalat og citrusfrugter

Hvis citrusfrugterne kommer en tur på grillen, udvikler de en vidunderlig og nærmest karamelagtig sødme, og saften kan bruges over salater, frugt, i drinks eller som her til fisk. Andre fisk som ørred eller dorade kan også sagtens bruges.

Opskrift til 4 pers.

4 fjæsinger*, rensede
2 fennikler, halverede
2 appelsiner, halverede
2 citroner, halverede
2 hele hvidløg, skåret midt over
4 spsk olivenolie
Salt og peber

Lav et par snit i fiskens skind med en kniv. Drys med salt og peber, og læg fisken på grillen.  Læg fennikler, appelsiner, citroner og hvidløg på grillen med de flade snitsider nedad. Lad det hele grille, til det har taget farve, men så fenniklerne stadig har masser af bid. Skær bunden af de grillede fennikler, snit resten fint, og pres saften af citronerne og appelsinerne ud over dem. Klem et par hvidløgsfed ud, og mos dem med fingrene (de skulle gerne være som smør efter en tur på grillen). Hæld olivenolie over, vend hele salaten sammen, og smag til med salt og peber. Server fisken med en stor skefuld fennikelsalat og et par skiver grillet citrusfrugt.

*Andre fisk som fx dorade eller lakseørred kan også bruges.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere