Næsten klassisk torsk på Michelin-maner

Enhver vært vil gerne imponere sine gæster. Den tidligere køkkenchef på Kokkeriet, David Johansen, giver her sit bud på en moderne udgave af den klassiske nytårstorsk: Bacon og peberrod er centrale ingredienser og smagsgivere, og som smukt tilbehør tynde rødbedeskiver med salt og olie. Prøv også Fish & Chips Næsten klassisk torsk (4 pers.) Rimmet […]

Dragon Heart

Opskrift til 1 drink 3 cl sake 3 cl japansk Shochu-vodka, brug alternativt almindelig vodka 3 cl sojamælk 2 cl honning 1 cl yuzu-saft, brug gerne alternativt limesaft ¼ avocado Evt. 1 kirsebær marineret i portvin Dragon heart: Skær avocado i tynde skiver, mos den sammen med honning i en shaker, og tilføj de øvrige ingredienser. […]

Harlequin

Selleristænger og limejuice var nogle af ingredienserne i den danske sejr cocktail Harlequin ved Bacardi Legacy 2015. Manden bag er barterenden Jonas Andersen. Prøv også Classic Daiquiri Opskrift på 1 drink Selleristænger 55 ml bacardi superior 15 ml agave sirup 15 ml limejuice 15 ml martini bianco 25 ml danskvand Ryst alle ingredienser sammen – […]

Chokoladelandskab med crumble og vanilleis

En fin dessert af desserttryllekunstneren Nikolaos Strangas, der imponerer, og som ikke er spor kompliceret at lave. Den fyldige chokoladecreme er sprøjtet ud i små og store toppe, som er skilt ad med chokoladefirkanter og drysset med en lidt sprød crumble. En skefuld god købe-vanilleis ved siden af skaber en klassisk og ufejlbarlig kombination. Med […]

Østers med peberrod

Østers er indbegrebet af nytårsmad: mineralske i smagen, elegante i udformningen og fantastiske i sig selv. Her får de et stykke peberrod og måske en lille smule tamari, og så er det ellers bare at huske at tygge dine østers, for så kommer smagen for alvor frem. 24 østers* 1 stykke peberrod, revet i større […]

Muslingeshot

Muslinger hører til blandt de mest salte og smagsintense skaldyr, og de smager skønt sammen med andre kraftige smage som hvidløg, persille og peber som i denne lille appetizer. Shottet er en lille suppe smagt til med fløde og serveret med et sprødristet stykke brød. Så er middagen skudt godt i gang! Opskrift på appetizer […]

Festlige nytårskys med mørkt chokoladefyld

Rådhusklokker, champagnepropper og lækre kager hører unægtelig sammen nytårsaften. Her er vores bud på et festligt og sødt punktum for året, der er gået. De hvid-pinke kys er smagt til med hindbær, hvilket bare er skabt til at blive kombineret med den fyldige gang mørke chokolade, som gemmer sig i midten af marengsene, der karamelliserer […]

Nikolaos Strangas’ nytårskage

Nikolaos Strangas’ stil er minimalistisk og elegant, og sådan er den store nytårskage også. Hvad øjet ikke ser, er smagen af sprød mandelbund, et cremet indre af chokolademousse, små syrlige smagseksplosioner af hindbær og et tykt lag vanille- og champagnemousse udenpå, der er så let og lækkert som nyfalden sne. Kagen skal laves i nogle […]

Bagt torsk fra Vesterhavet med rødbeder fra Lammefjorden

Brødrene Price har nyoversat den klassiske nytårstorsk, som traditionelt serveres med hakkede æg, persille, rødbeder, bacon osv. til en mere elegant ret. Her er et stykke bagt torsk med panade af sennep, persille, smør og rasp. Glaserede rødbeder giver retten en frisk syrlighed, og baconen er med i form af en blanquette-sauce. Tynde friterede skiver […]

Lun rød salat med friske figner og pigeonæbler

Skiver af rødkål kommer en tur på panden sammen med pigeonæbler, rødløg og friske figner, der giver friskhed og bid. Til sidst overhældes den lune salat med lynsyltede rødbeder i en sødsyrlig lage med appelsinskal og vendes hurtigt rundt. Resultatet er et studie i rødt med masser af smag, og salaten er perfekt til skiver […]