Lammekrone med grillede grøntsager og gedefriskost

Rosastegt lam med grillede peberfrugter og squash serveret med friskost lavet på gedemælk, der har en herlig cremet konsistens, der går godt til det varme kød. Retten er ganske hurtig at tilberede, men med masser af smag. Husk lidt rødvin til.

Opskrift til 6 pers.

600-800 g lammekrone
2 rosmarinkviste
2 fed hvidløg, knuste
2 timiankviste
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Olivenolie
3 peberfrugter, gerne forskellige
2 squash
Olivenolie
Salt og peber
250 g friskost af ged, gerne med hvidløg
2 mozzarella, skåret i skiver
Evt. frisk oregano, til pynt

Gnid lammekødet med en blanding af rosmarin, knust hvidløg, timian, salt og peber, og dryp med olivenolie. Lad det trække 30 min.
Halver peberfrugterne, fjern kernehuset, og tryk dem flade. Grill dem med skindsiden opad i ovnen under grillen, til skindet bobler op. Afkøl, og pil skindet af.
Brun lammekronen på en pande ved god varme, og steg den færdig i ovnen ved 200 grader i 15-20 min., så kødet stadig er rosa. Placer evt. et stegetermometer i centrum af kødet, og tag det ud, når kernetemperaturen er 60 grader.
Skær squash i tynde skiver på langs, og grill dem på begge sider, til de er møre på en grillpande. Grill evt. peberfrugten et kort øjeblik, så den er varm.
Skær kødet i skiver imellem benene, og server med grillede grøntsager, mozzarella i skiver samt cremet gedeost og evt. lidt frisk oregano til pynt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere