Påskeæg af hvid chokolade og fyld af passionsfrugt

Rund den store påskefrokost af i overlegen stil, og glem for et øjeblik den tunge kage og de klassiske fyldte påskeæg. Imponer dine gæster med Maja Ambeck Vases delikate påskeæg med hvid chokolade og passionsfrugt fyld. (pst… kan sagens spises udenfor højtiden!)

Prøv også Chokolade muffins med spejlæg

Opskrift til 4 pers.

Påskeægskaller: 
100 g hvid chokolade

Passionsfrugtcreme:
100 g hvid chokolade
125 ml fløde
25 ml passionsfrugtsaft

Krystalliseret hvid chokolade: 
25 g hvid chokolade
25 ml vand
25 g sukker

Ved servering:
Frysetørret passionsfrugt
Skovsyreblomster

Påskeægskaller: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og temperer den. Pensl en påskeægform (med otte halve påskeæg) med et tyndt lag chokolade. Sæt formen på køl, indtil chokoladen er stivnet helt, og tag forsigtig skallerne ud af formen.
Passionsfrugtcreme: Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Bring fløde i kog, og hæld den over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet, og massen er homogen. Rør passionsfrugtsaft i, og sæt massen på køl i et par timer.
Krystalliseret hvid chokolade: Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Bring sukker og vand i kog, og lad det koge, til det når en temperatur på 136 grader. Hæld sukkermassen over chokoladen i en tynd stråle, mens du pisker. Hæld de små chokoladekugler ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af.
Ved servering: Placer en påskeægskal på en tallerken, og fyld den med passionsfrugtcreme og lidt krystalliseret hvid chokolade. Læg den anden påskeægskal ovenpå – eller ved siden af. Pynt med krystalliseret hvid chokolade, passionsfrugtpulver og skovsyreblomster.

Prøv også Påskeæg med cheesecakemousse og passionspure

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER