Pulled pork kan tage smag af stort set alle verdenshjørner. Her er nakkefiletten vendt i indiske krydderier, hvilket absolut kan anbefales.
Opskrift til 4 pers.
1 ½ kg nakkefilet, let afpudset
50 g brun farin
2-3 tsk chilipulver
½ tsk gurkemeje
2 tsk spidskommen, stødt
3 tsk garam masala
2 spsk salt
1 spsk peber
Krydret slaw:
½ spidskål, fintsnittet
2 gulerødder, revne
1 rødløg, fintsnittet
2 forårsløg, hakkede
1 rød chili, hakket
3 dl creme fraiche, gerne 38 %
½ dl dijonsennep
1 spsk æbleeddike
Citronsaft
Sukker, salt og peber
Sauce:
4 dl æbleeddike
3 spsk ketchup
2 spsk brun farin
1 ½ spsk salt
2 tsk chiliflager
2 tsk garam masala
1 tsk peber
Fladbrød, ved servering
DAG 1: Garam masala pulled pork: Bland brun farin, chilipulver, gurkemeje, spidskommen, garam masala, salt og peber, og gnub kødet ind i rubben. Kom stegen i en pose, og læg den på køl i mindst 4-5 timer og gerne natten over.
DAG 2 (om morgenen): Læg kødet i et ildfast fad, og stil det i ovnen i 12-14 timer ved 110 grader, til nakkefileten har udviklet en mørk og sprød stegeskorpe. Lad kødet hvile ½ times tid.
Sauce: Rør alle ingredienser sammen.
Krydret slaw: Klargør grøntsagerne, og bland creme fraiche, sennep og æbleeddike i en skål, og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
Ved servering: Brug 2 gafler til at trække kødet fra hinanden til trevler. Hæld saucen ved, og vend den rundt med kødet. Server kødet på fladbrød med slaw og gerne et glas god øl.