Garam masala pulled pork med krydret slaw og fladbrød

Pulled pork kan tage smag af stort set alle verdenshjørner. Her er nakkefiletten vendt i indiske krydderier, hvilket absolut kan anbefales.

Opskrift til 4 pers.

1 ½ kg nakkefilet, let afpudset
50 g brun farin
2-3 tsk chilipulver
½ tsk gurkemeje
2 tsk spidskommen, stødt
3 tsk garam masala
2 spsk salt
1 spsk peber

Krydret slaw:
½ spidskål, fintsnittet
2 gulerødder, revne
1 rødløg, fintsnittet
2 forårsløg, hakkede
1 rød chili, hakket
3 dl creme fraiche, gerne 38 %
½ dl dijonsennep
1 spsk æbleeddike
Citronsaft
Sukker, salt og peber

Sauce:
4 dl æbleeddike
3 spsk ketchup
2 spsk brun farin
1 ½ spsk salt
2 tsk chiliflager
2 tsk garam masala
1 tsk peber

Fladbrød, ved servering

DAG 1: Garam masala pulled pork: Bland brun farin, chilipulver, gurkemeje, spidskommen, garam masala, salt og peber, og gnub kødet ind i rubben. Kom stegen i en pose, og læg den på køl i mindst 4-5 timer og gerne natten over.
DAG 2 (om morgenen): Læg kødet i et ildfast fad, og stil det i ovnen i 12-14 timer ved 110 grader, til nakkefileten har udviklet en mørk og sprød stegeskorpe. Lad kødet hvile ½ times tid.
Sauce: Rør alle ingredienser sammen.
Krydret slaw: Klargør grøntsagerne, og bland creme fraiche, sennep og æbleeddike i en skål, og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
Ved servering: Brug 2 gafler til at trække kødet fra hinanden til trevler. Hæld saucen ved, og vend den rundt med kødet. Server kødet på fladbrød med slaw og gerne et glas god øl.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER