En frisk version af cheesecaken med et skud af den syditalienske citronlikør limoncello og med kandiserede citronskiver på toppen. Enkelt og med en uimodståelig smag af sommer.
Opskrift til 1 kage eller 8-12 stykker
Bund:
200 g digestive
100 g nødder
150 g smør, smeltet
Ostecreme:
4 blade husblas
500 g mascarpone eller anden flødeost
1 dl limoncello
1 vanillestang
100 g sukker
½ citron, økologisk, revet skal af
¼ l piskefløde
1 citron, økologisk, skåret i tynde skiver
½ dl sukker
Bund: Findel digestive og nødder i en foodprocessor eller hakker, og rør det sammen med smeltet smør. Kom det i bunden af en springform beklædt med plastfilm eller bagepapir. Pres blandingen godt sammen, så den dækker hele bunden.
Ostecreme: Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk mascarpone, limoncello, vanillekorn, sukker og citronsaft godt sammen. Smelt husblassen over vandbad, og hæld den i en tynd stråle i ostecremen, mens der piskes. Pisk fløden, og vend den i cremen. Kom cremen i springformen, og glat overfladen. Sæt den på køl i mindst 2 timer.
Læg citronskiverne i en tykbundet gryde, og drys med sukker. Bring dem langsomt i kog, og lad det simre, til citronskiverne er møre. Afkøl.
Pynt kagen med de syltede citronskiver, og server gerne med et glas iskold limoncello.