Cheesecake med mascarpone og limoncello

En frisk version af cheesecaken med et skud af den syditalienske citronlikør limoncello og med kandiserede citronskiver på toppen. Enkelt og med en uimodståelig smag af sommer.

Opskrift til 1 kage eller 8-12 stykker

Bund:
200 g digestive
100 g nødder
150 g smør, smeltet

Ostecreme:
4 blade husblas
500 g mascarpone eller anden flødeost
1 dl limoncello
1 vanillestang
100 g sukker
½ citron, økologisk, revet skal af
¼ l piskefløde

1 citron, økologisk, skåret i tynde skiver
½ dl sukker

Bund: Findel digestive og nødder i en foodprocessor eller hakker, og rør det sammen med smeltet smør. Kom det i bunden af en springform beklædt med plastfilm eller bagepapir. Pres blandingen godt sammen, så den dækker hele bunden.
Ostecreme: Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk mascarpone, limoncello, vanillekorn, sukker og citronsaft godt sammen. Smelt husblassen over vandbad, og hæld den i en tynd stråle i ostecremen, mens der piskes. Pisk fløden, og vend den i cremen. Kom cremen i springformen, og glat overfladen. Sæt den på køl i mindst 2 timer.
Læg citronskiverne i en tykbundet gryde, og drys med sukker. Bring dem langsomt i kog, og lad det simre, til citronskiverne er møre. Afkøl.
Pynt kagen med de syltede citronskiver, og server gerne med et glas iskold limoncello.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER