Grønkålschips med cajun-spice og dip

Glem alt om bitter kålsmag og sundheds-undertoner med disse knasende grønkålschips, der dyppes i en spicy dip. Server dem som snack til et godt glas øl eller en lille forret.

Opskrift til 1 stor portion chips

1 bdt grønkål, vasket og helt tørret
2 spsk olivenolie
Cajun-spice*
Olie

Dip:
2 dl græsk yoghurt
Cajun-spice*, efter smag
½ citron, saften af
Salt, efter smag

Fjern stokken fra grønkålen, og skær bladene i stykker på 5 cm. Fordel grønkålene på bageplader beklædt med bagepapir, dryp dem med olie, drys med cajun-spice og lidt salt. Sæt dem i ovnen, og bag dem sprøde ved 140 grader, det tager ca. 20-30 min.
Dip: Bland alle ingredienser, og smag til med citronsaft og salt.

*Cajun er opkaldt efter franske immigranter i Louisiana, og krydderiblandingen er en blanding af franske og amerikanske input med bl.a. timian og oregano samt chili og hvidløgspulver. Super til kylling og svin, over salater, i tomatsupper eller som drys på chips.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER