Hasselnøddekage med whisky- og karamelglasur

En rigtig voksenkage, der blander den dybe, aromatiske hasselnøddesmag med et kick fra whisky og karamel i glasuren.

Opskrift på 1 kage/ca. 10 store stykker

Hasselnøddekage:
150 g hasselnødder
200 g smør
4 æg
200 g lyst muscovadosukker
100 g mel
1 tsk bagepulver
¼ tsk fint salt

Glasur:
Ca. 125 g flormelis
2 spsk færdigkøbt karamel fx fra Urtekram eller Konnerup & Co.
2 spsk whisky
Ca. 3 spsk kogende vand

Hasselnøddekage: Rist nødderne på en bageplade med bagepapir ved 180 grader i ca. 15 min. De skal være mørkt gyldne under skallen, som er mørk og krakeleret. Lad nødderne køle, og gnid det værste af skallen af. Blend nødderne til fint mel i en blender. Smelt smør i en kasserolle, til det begynder at lugte let nøddeagtigt og er gyldenbrunt i farven. Sigt bundfaldet fra. Pisk æg med muscovadosukker, til det er meget luftigt og lyst, og vend resten af ingredienserne i. Hæld dejen i en smurt sandkageform eller springform, og bag i ca. 30-40 min. ved 180 grader. Bagetiden er afhængig af, hvilken form der anvendes. Stik i kagen med en kødnål. Når den kommer ren ud, er den færdig.
Glasur: Rør alle ingredienser til en glasur, og tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis den er for tynd. Hæld den over den afkølede kage.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER