En rigtig voksenkage, der blander den dybe, aromatiske hasselnøddesmag med et kick fra whisky og karamel i glasuren.
Opskrift på 1 kage/ca. 10 store stykker
Hasselnøddekage:
150 g hasselnødder
200 g smør
4 æg
200 g lyst muscovadosukker
100 g mel
1 tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
Glasur:
Ca. 125 g flormelis
2 spsk færdigkøbt karamel fx fra Urtekram eller Konnerup & Co.
2 spsk whisky
Ca. 3 spsk kogende vand
Hasselnøddekage: Rist nødderne på en bageplade med bagepapir ved 180 grader i ca. 15 min. De skal være mørkt gyldne under skallen, som er mørk og krakeleret. Lad nødderne køle, og gnid det værste af skallen af. Blend nødderne til fint mel i en blender. Smelt smør i en kasserolle, til det begynder at lugte let nøddeagtigt og er gyldenbrunt i farven. Sigt bundfaldet fra. Pisk æg med muscovadosukker, til det er meget luftigt og lyst, og vend resten af ingredienserne i. Hæld dejen i en smurt sandkageform eller springform, og bag i ca. 30-40 min. ved 180 grader. Bagetiden er afhængig af, hvilken form der anvendes. Stik i kagen med en kødnål. Når den kommer ren ud, er den færdig.
Glasur: Rør alle ingredienser til en glasur, og tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis den er for tynd. Hæld den over den afkølede kage.