Udgangspunktet for denne fantastiske dessert er en hjemmelavet briochedej, der friteres og fyldes med en flødeskum med flormelis og kirsebærsaft. Minder om bagerens berlinere, bare meget bedre. Mums mums mums.
Opskrift på 15-20 berlinere
Briochedej:
15 g gær
1 spsk lunken vand
50 g rørsukker
¼ tsk salt
2 spsk lunken mælk
¼ tsk safran
250 g hvedemel
2 æg
225 g smør
1 æg, til pensling
2 dl fløde
1 spsk flormelis
1 liter olie til fritering
Amarena-kirsebær og lagen herfra
Sukker
Rør gæren i ud vandet, og sæt blandingen til side 5 min. Varm mælken op, til den er lunken, og tilsæt safran, sukker og salt. Tilsæt gærblandingen i mælken og derefter mel og æg, et ad gangen. Rør dejen i ca. 8-10 min. i røremaskine eller med el-pisker, til den er meget smidig. Tilsæt nu smørret i små stykker under omrøring, lidt ad gangen, og rør i 6-8 min., til dejen er helt glat og glinsende. Det kan virke, som om dejen har svært ved at optage den store mængde smør, men vær tålmodig, og bliv ved med at røre, så vil dejen samle sig.
Rul briochedejen ud i 30 grams boller og lad dem hæve på en melet bordplade til lidt over dobbelt størrelse. Varm olien op til 185 grader, og friter bollerne gyldne. Kommes direkte på fedtsugende papir. Pisk fløde stift med flormelis. Vend lidt af lagen fra kirsebærrene i, og kom på sprøjtepose. Lav et lille hul i toppen på berlinerne, og vend dem i sukker, så de er dækkede. Sprøjt nu kirsebærcreme i berlinerne, og pynt af med et kirsebær. Server.